De dood. Praat erover, niet eroverheen.

De dood is een onderdeel van ons leven. Toch praat ruim 1 op de 3 mensen nooit over de dood. Terwijl het juist waardevol is om samen bij de dood stil te staan, erover te praten en elkaar erbij te helpen.

Het gesprek aangaan verbindt en verrijkt, geeft rust, helpt bij rouw en verbetert de kwaliteit van ons leven. De dood is een onderdeel van ons leven. Toch praat ruim 1 op de 3 mensen nooit over de dood. Terwijl het juist waardevol is om samen bij de dood stil te staan, erover te praten en elkaar erbij te helpen. Het gesprek aangaan verbindt en verrijkt, geeft rust, helpt bij rouw en verbetert de kwaliteit van ons leven.

Praten over de dood maakt leven ermee een stuk draaglijker. Daarom gaat deze campagne over ‘dooddoeners’. Dat zijn dingen die we zeggen om het vooral niet over de dood te hebben. En hoewel goedbedoeld; deze dooddoeners vergroten het verdriet vaker wel dan niet.

Met deze campagne hoopt SIRE mensen stil te laten staan bij de waarde van het praten over de dood. Zodat we de dood iets meer laten leven. Want een gesprek over de dood verrijkt en verbindt. En dus is vandaag een mooie dag om over het einde te beginnen. De campagne is overal te zien: op TV, radio, bioscoop, online, in dagbladen, tijdschriften, buitenreclame en sociale media.

Bron: Sire