Een overlijden, en nu?

Als een dierbare overlijdt, komt er veel op de nabestaanden af. Dan is het handig om te weten welke route u moet volgen. Wij helpen u stap voor stap om een mooie uitvaart te regelen.
Licht als eerste uw huisarts, familie en vrienden in. Daarna kunt u stap voor stap bij Funeryou de uitvaart zelf regelen.
Wilt u iets vragen? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via chat of telefoon.

De Funeryou-route

Regel de uitvaart digitaal via Funeryou

In 10 stappen stelt u zelf de uitvaart samen. Bij elke stap krijgt u een aantal vragen. Bij iedere vraag staan een aantal keuze mogelijkheden, weergegeven in knoppen. In de knop ziet u een afbeelding en/of een prijs. U maakt uw keuze door eenvoudig op één van de knoppen te klikken. De keuzes worden opgeslagen. De gemaakte keuzes staan ook aan de rechterzijde in het winkelmandje. Is iets niet duidelijk. Klikt u op de (i) en onder de mogelijkheden komt een toelichting.

De 10 stappen zijn:

Het is niet nodig om alle vragen in een keer te beantwoorden, wij kunnen ons voorstellen dat u over sommige zaken nog iets langer wilt nadenken. De gegevens worden opgeslagen en log op een later moment weer in. Het systeem onthoudt waar u bent gebleven en welke punten nog nader moeten worden uitgewerkt. Heeft u alles ingevuld en betaald, dan is de uitvaart geregeld.

Tip: Begin kort na het overlijden met het invullen van alle gegevens en zorg ervoor dat u de Funeryou-route binnen een dag heeft afgelegd. Het is namelijk wettelijk verplicht de begrafenis of crematie niet eerder dan 36 uur na overlijden en niet later dan 6 werkdagen na overlijden te laten plaatsvinden. Een aantal gegevens zoals keuze voor de bloemen, de catering en de muziek kan ook op een later moment nog worden ingevoerd. Ons systeem leidt u er doorheen en geeft aan als een bepaalde keuze nog even kan wachten. Op het dashboard dat zichtbaar is als de Funeryou-route is afgerond, zijn de openstaande taken zichtbaar. Zo zult u niets vergeten.

De betaling en bevestiging
Nadat u al uw keuzes heeft gemaakt, kunt u betalen met iDeal of credit card. Vervolgens ontvangt u per e-mail een bevestiging van de door u gemaakte keuzes.

Funeryou voert uit
Nadat u de bevestiging heeft ontvangen voert Funeryou uw wensen uit.

Het dashboard

Het dashboard toont alle gegevens van de uitvaart overzichtelijk op een rij. Tevens is een takenlijst zichtbaar. Dit zijn ‘taken’ die u nog moet uitvoeren. Denk aan de bloemenkeuze, de tekst voor de rouwkaart of de catering. Op het dashboard komt ook de datum en tijd van de crematie of begrafenis te staan. Zodra deze bekend zijn vullen wij dit in en ontvangt u automatisch een e-mail.

Wat kost het

Het platform is gratis. U betaalt alleen voor de items waarvoor u heeft gekozen. Funeryou berekent geen aannamekosten. Aanname kosten zijn gemiddeld € 2000

Komt u er niet helemaal uit? Wij staan voor u klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij u te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers zijn betrokken, professioneel en deskundig. Wij geven u graag persoonlijk advies.