Afscheidsplechtigheid

Iedereen verdient een passend afscheid. Of dat nu groots, of juist heel intiem is, dat is mede afhankelijk van de wensen van de overledene. Voor de nabestaanden is het voor de verwerking van het overlijden goed dat zij samen met familie, vrienden en bekenden afscheid nemen. Die afscheidsplechtigheid kan feitelijk overal plaatsvinden.

Doorgaans is dit in een aula van begraafplaats of crematorium, daar is ook de ruimte om veel mensen te ontvangen. U mag de afscheidsplechtigheid naar uw eigen wens invullen. Gebruikelijk is dat er muziek wordt gespeeld, sprekers iets over de overledene vertellen of een gedicht voordragen en dat een beeldverslag van het leven van de overledene wordt getoond. Dat kan bijvoorbeeld met een drankje in uw hand zodat u tijdens of na afloop van de plechtigheid op het leven kunt toosten. Maar u kunt het ook helemaal anders en informeel doen.

Maar wilt u het intiem, dan kan het ook in uw eigen huiskamer, in een café of restaurant waar uw dierbare graag kwam, op het strand, kortom: veel is mogelijk. U bepaalt het en dat doet u geheel in lijn met de wens van de overledene. We willen namelijk dat u met een goed gevoel op de plechtigheid kunt terugkijken. U kunt het immers maar één keer doen.

Komt u er niet helemaal uit? Wij staan voor u klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij u te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers zijn betrokken, professioneel en deskundig. Wij geven u graag persoonlijk advies.