Opbaren

Opbaren is niets meer en niets minder dan de overledene na de verzorging op een professionele manier op bed of in een kist leggen. Veel mensen denken dat opbaring uitsluitend in een kist gebeurt, maar dat is niet zo. Het opbaren kan zowel thuis of in een rouwcentrum. Kiest u voor het eerste, dan mag dat overal in de woning, mits er natuurlijk voldoende ruimte voor is. Uw dierbare komt op een koelplaat te liggen zodat hij gekoeld kan worden.

Ligt hij of zij in bed, dan krijgt u een bedkoeling. Is het een kist, dan komt die op schragen te staan waarop de kistkoeling en daarop de kist wordt geplaatst. Als u dat wilt, komen wij van Funeryou af en toe kijken of alles nog oké is. Opbaren thuis kan tot het moment dat de overledene naar de begraafplaats of het crematorium wordt gebracht.

Tip: Laat uw dierbare thuis opbaren. Bij een thuisopbaring bent u in uw eigen vertrouwde omgeving. U kunt in alle rust afscheid nemen. Waarom zou u afscheid nemen van uw dierbare op een locatie waar u nooit eerder bent geweest

Komt u er niet helemaal uit? Wij staan voor u klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij u te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers zijn betrokken, professioneel en deskundig. Wij geven u graag persoonlijk advies.